Hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan! Vaste prik zijn de tweewekelijkse en vierwekelijkse ateliers, maar ik geef af en toe ook losse workshops. Er wordt gewerkt volgens de geldende coronarichtlijnen, lees hier meer. Update 15 dec ivm de geldende restricties worden er tot 19 januari helaas geen tekenlessen gegeven.
Tekende je altijd graag maar komt het er tegenwoordig niet (meer) van? Of zou je graag willen beginnen maar weet je niet zo goed hoe? Wil je op een laagdrempelige manier wat technieken leren? In het Open Atelier kan het allemaal.
In een klein groepje komen we iedere twee weken op woensdagochtend bij elkaar (muv. de schoolvakanties) en werken we met uiteenlopende materialen aan onze eigen tekeningen. Door de individuele benadering is het Open Atelier geschikt voor beginners én gevorderden.
Dit is een doorlopend Open Atelier, je kunt op ieder moment instappen of opzeggen.
Vind jij tekenen het leukste wat er is en wil je hier graag serieus mee aan de slag? Wil je leren hoe je jouw favoriete onderwerp tekent, hoe je een tekening opbouwt, of hoe je nog realistischer kunt tekenen? Dan is het Tieneratelier iets voor jou!
Iedere vier weken komen we een middag bij elkaar om gezellig samen tekenen. In een klein groepje, zodat je nog meer tips en trucs krijgt en je écht stappen maakt in je tekenkunst. En omdat dat natuurlijk het allerleukste is, bepaal je zelf de onderwerpen die je tekent.
Dit is een doorlopend Tieneratelier, je kunt op ieder moment instappen of opzeggen.
Iedere vier weken een middag gezellig samen tekenen, dat is wat we in het Kinderatelier doen. In een klein groepje, zodat je nog meer tips en trucs krijgt en je écht stappen maakt in je tekenkunst.
Per les maken we met elkaar een complete tekening. Ik neem je mee in verschillende onderwerpen, technieken en materialen en laat je stap voor stap zien hoe je zoiets aanpakt en waar je op moet letten. De onderwerpen zijn gevarieerd en we kiezen regelmatig andere materialen, waardoor je met allerlei verschillende aspecten van tekenen en schilderen kennismaakt.
Dit is een doorlopend Kinderatelier, je kunt op ieder moment instappen.
Reverse drawing, oftewel omgekeerd tekenen, is een grappige techniek om eens te proberen. Waar je gewend bent om te letten op alles wat donkerder is in een tekening, ga je nu aan de slag met alles wat lichter is. Best een omschakeling!
Bij reverse drawing teken je met een wit potlood (of een witte pen) op een zwarte ondergrond. Dat betekent dat je de zwarte stukken met rust laat, terwijl je de lichtere delen juist gaat tekenen. Bijvoorbeeld: bij een oog teken je de pupil niet, maar het oogwit juist wel. Doordat de achtergrond zo donker is, ziet het resultaat er al snel spectaculair uit…
Heb je weleens van naaldvilten gehoord? Het wordt ook wel droogvilten genoemd en is veel makkelijker dan het ‘oude’ traditionele vilten. Niet nat met water en zeep, geen kramp in je vingers of blaren… Je neemt wat gekaarde wol, een viltnaald en een schuimrubberen ondergrondje – en prikken maar (en uitkijken voor je vingers natuurlijk!)
Door met een speciale gekartelde naald in de wol te prikken, haak je de schubjes van de wolharen in elkaar en krijg je vilt. En daar kun je dus heel leuke, driedimensionale figuurtjes mee maken. Door steeds meer wol op je vilt erbij te prikken, groeit je figuurtje zomaar uit tot dit schattige draakje…
Bladgoud is echt goud, maar dan héél erg dun gehamerd (0,0001 mm). Verwerkt in een tekening of schilderij, geeft het een bijzonder effect en veel kinderen zijn er dan ook dol op.
Het verwerken van bladmetaal is een leuk en spannend klusje. Met een penseeltje ‘schilderen’ we een speciale kleeflaag op de tekening, waarna het bladgoud er voorzichtig bovenop gelegd kan worden. Even aandrukken en dan kun je het goud weer wegpoetsen op de plekken waar geen lijm zit.
Heb je weleens van naaldvilten gehoord? Het wordt ook wel droogvilten genoemd en is veel makkelijker dan het ‘oude’ traditionele vilten. Niet nat met water en zeep, geen kramp in je vingers of blaren… Je neemt wat gekaarde wol, een viltnaald en een schuimrubberen ondergrondje – en prikken maar (en uitkijken voor je vingers natuurlijk!)
Door met een speciale gekartelde naald in de wol te prikken, haak je de schubjes van de wolharen in elkaar en krijg je vilt. En daar kun je dus heel leuke, driedimensionale figuurtjes mee maken. Door steeds meer wol op je vilt erbij te prikken, groeit je figuurtje zomaar uit tot dit schattige vosje…
Iedere maand een middag gezellig samen tekenen, dat is wat we in het Kinderatelier doen. In een klein groepje, zodat je nog meer tips en trucs krijgt en je écht stappen maakt in je tekenkunst.
Per les tekenen we samen een onderwerp, ik laat je stap voor stap zien hoe je zoiets aanpakt en waar je op moet letten. De onderwerpen zijn gevarieerd en we kiezen regelmatig andere materialen, zodat je bijvoorbeeld ook in kleur gaat werken. Dit is een doorlopend Kinderatelier, je kunt op ieder moment instappen of opzeggen.