2020

Zomerworkshop reverse drawing (8+) – 5 aug 2020

Reverse drawing, oftewel omgekeerd tekenen, is een grappige techniek om eens te proberen. Waar je gewend bent om te letten op alles wat donkerder is in een tekening, ga je nu aan de slag met alles wat lichter is. Best een omschakeling!

Bij reverse drawing teken je met een wit potlood (of een witte pen) op een zwarte ondergrond. Dat betekent dat je de zwarte stukken met rust laat, terwijl je de lichtere delen juist gaat tekenen. Bijvoorbeeld: bij een oog teken je de pupil niet, maar het oogwit juist wel. Doordat de achtergrond zo donker is, ziet het resultaat er al snel spectaculair uit.

Deze workshop duurt 2,5 uur en staat helemaal in het teken van omgekeerd tekenen. In een klein groepje (maximaal 8 kinderen) gaan we aan de slag met witte houtskoolpotloden op zwart papier en oefenen we met doezelaars, colorshapers en diverse soorten gummen. Er zijn verschillende voorbeelden aanwezig ter inspiratie, van eenvoudige silhouetten tot wat complexere onderwerpen.

Aan het eind van de middag ga je naar huis met je eigengemaakte tekeningen én de materialen om thuis zelf verder te kunnen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 5 augustus 2020
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Plaats: Natriumweg 7-0.27, Amersfoort
Deelnemers: max. 8 kinderen vanaf 8 jaar
Kosten: € 30, inclusief limonade, lekkers en materialen om na afloop mee te nemen naar huis

Aanmelden

Datum ligt in het verleden, je kunt je niet meer aanmelden.

Op de hoogte blijven van nieuwe workshops? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!