2020

Zomerworkshop vosje vilten (8+) – 24 jul 2020

Heb je weleens van naaldvilten gehoord? Het wordt ook wel droogvilten genoemd en is veel makkelijker dan het ‘oude’ traditionele vilten. Niet nat met water en zeep, geen kramp in je vingers of blaren… Je neemt wat gekaarde wol, een viltnaald en een schuimrubberen ondergrondje – en prikken maar (en uitkijken voor je vingers natuurlijk!)

Wolhaartjes zijn, net als je eigen haren, helemaal bekleed met minuscule schubben. Je kunt ze voelen, laat maar eens een haar van jezelf tussen je duim en wijsvinger glijden. Van boven naar onderen voelt het glad, van onder naar boven juist een beetje stroef. Dan wrijf je tegen de schubben in. Door met een speciale gekartelde naald in de wol te prikken, haak je de schubjes van de wolharen in elkaar en krijg je vilt. En daar kun je dus heel leuke, driedimensionale figuurtjes mee maken. Door steeds meer wol op je vilt erbij te prikken, groeit je figuurtje zomaar uit tot dit schattige vosje.

In deze middagworkshop ga je je eigen vosje vilten. Ik begeleid je stap voor stap en laat je zien hoe je het lijfje vormt, hoe je stevige oortjes vilt en hoe je de lange haren op de staart bevestigt. Ook de oogjes en het neusje zijn bij dit vosje van wol.

Voor alle materialen wordt gezorgd, je hoeft zelf geen viltspulletjes te hebben.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 24 juli 2020
Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Plaats: Natriumweg 7-027, Amersfoort
Deelnemers: max. 8 kinderen vanaf 8 jaar
Kosten: € 37,50 inclusief materialen, limonade en lekkers

Aanmelden

Datum ligt in het verleden, je kunt je niet meer aanmelden.

Op de hoogte blijven van nieuwe workshops? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!